Tamne mrlje na leđima

Pozdrav, prije 5 mjeseci sa desne strane na donjem dijelu leđa mi se pojavila velika tamna mrlja neopravilnog oblika. Mrlja se proteže od kralježnice do desnog kraja leđa. Budući da često putujem pomislila sam da sam zbog neudobnog položaja zadobila običnu modricu. Nakon što se “modrica” nije povukla nakon 2 i pol mjeseca posjetila sam doktora opće medicine koji mi je prepisao dvije kreme (za gljivice, bakterije i viruse) koje sam upotrbljavala tokom 2 tjedna, ali pomaka nije bilo za nijansu niti milimetar. Doktor mi je potom napisao uputnicu za kontrolu krvi jer mrlja neopisivo podsjeća na modricu a čak je jedno vrijeme i mijenjala boje (međutim zbog nedostatka vremena još uvijek nisam izvadila krv).
Kako je vrijeme prolazilo, već sam polako počela zaboravljati na ovu mrlju, ali se zabrinutost vratila prije 3 tjedna kada mi se na gornjem dijelu leđa pojavila još veća tamna mrlja. Ta mrlja se pojavila nakon sunčanja i proteže se od lijevog do desnog ramena, u obliku debele crte i malo pravilnijih rubova je od prve mrlje (ta prva mrlja je na suncu samo potamnila).
Budući da moj doktor opće medicine kaže da u svojoj dugoj karijeri nije vidio ništa slično i nema pojma o čemu bi mogla biti riječ, zanima me imate li vi ideju ili savjet.
Unaprijed hvala na odgovoru 🙂

23.8.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana, preporučila bih Vam pregled kod dermatologa kako bi se vidjelo o čemu se radi.

Obično je potrebna i određena obrada- koja može biti laboratorijska- vađenje krvi- a u nejasnim slučajevima radi se i biopsija kože i patohistološka obrada.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika