Trnci u stopalu

Pozdrav, prvo hvala što odgovarate i na neki način ljude upućujete šta ih je snašlo ili šta treba da rade, pogotovo u ovom vremenu kada je prava ekspanzija raznih bolesti…. Neka vas dragi Gospod blagoslovi u daljem radu… ali i vas da budete zdravi. Moj problem je počeo otprilike pre 2/3 meseca, tiče se stopala, pojavilo se trnjenje ispod prstiju desnog stopala taj deo ispod prstiju i to se znatno postepeno počelo pojačavati prvo je bilo malko utrnulo a sad mnogo više, kod stopala leve noge manje trni ali posle napornog rada u fabrici nameštaja u kojoj radim, i tu se malo oseti kod desnog stopala mnogo više i to je taj deo kao što sam rekao ispod prstiju gde se nalazi kao neko jastuče to mi bude utrnuto celo vreme ne povremeno samo kad odspavam i ujutru se probudim malko bude manja utrnulost ali tokom dana i rada na poslu gde stojeći provedem dan opet bude znatno pojačana utrnulost. Ono što sam takodje primetio je da se noću budim barem jednom. Desna lopatica kod vrata me uglavnom svako jutro svrbi i kada je dobro počešem onda svrab prestane, neznam dali to možda ima takodje neke veze ali sam primetio i da mi mokraća znatno peni kad mokrim i pena se prilikom mokrenja dugo zadržava, pa me to isto takodje brine dali možda ima neke veze sa svim ovim. Hvala vam puno unapred za odgovor.

20.2.2023

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovani, zahvaljujem na vašem pitanju i na lijepim željama. Mogu samo zaželit isto.

Vjerujem da se može raditi o perifernoj polineuropatiji. Morate uraditi za prvu ruku EMG-ENeG da se vidi koji su živci ozlijeđeni i je li se radi o perifernoj ozljedi ali živaca iz stopala, ili iz nivo kralježnice

Što se tiče svrbeža teško da mogu povezati sve sa simptomima u stopalima. Za urin uradite nalaz kod liječnika obiteljske medicine.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika