Ginekolog savjetuje prekid trudnoće zbog povijesti bolesti. Što da radim?

Postovanje
Molim Vas za odgovor jer sam u jako neugodnoj situaciji na ivici ludila.
2015 godine imala sam saobracajno nezgodu i tu mi je pukla jetra pa su je ljekari operativnim putem zasili. Ubrzo nakon toga odstranjen mi je i zuc zbog napada zucnih kamenaca. Zatim 2016 godine dobila sam napad pankreasa bila sam u jako teskom stanju,moji bubrezi su prestali da rade i svi ostali vitalni organi. Bila sam na intezivnoj njezi 4 dana i jedva sam ostala ziva. Od tada mi je dijagnosticiran hronicni pankreatitis.
Imam 36 godina i sad sam ostala u drugom stanju ovo mi je treca trudnoca nakon 14 godina. Isla sam na pregled jednom ginekologu i on savjetuje prekid trudnoce jer kaze da su moguce komplikacije za moj zivot ali da je odluka na meni. Ja ne znam sta da radim… Od lijekova sam dugo trosila Kreon ili Mezym radila sam laboratorijske pretrage sad za sad uredu su enzimi gusterace. Molim Vas dajte mi savjet i Vase misljenje, da li trudnoca moze biti preveliki rizik za mene i moj zivot. Hvala unaprijed Lp

3.1.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

nemam potpunog uvida u Vašu povijest bolesti. Preporučila bih Vam  pregled i konzultaciju na odjelu perinatologije u tercijarnoj bolničkoj ustanovi. Treba se javiti ginekologu subspecijalistu fetalne medicine, dakle liječniku koji se bavi patologijom trudnoće. Sa sobom morate ponijeti svu medicinsku dokumentaciju na uvid. Liječnik će možda tražiti dodatne pretrage, potom procijeniti situaciju i sa Vama zajedno donijeti važne odluke. Držite se i samo hrabro, žene imaju veliku snagu !

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika