Imam Ureaplasmu, popila sam terapiju koju mi je doktorica propisala, ali i dalje osjećam bol u donjem dijelu trbuha kao i peckanje. Što da napravim?

Postovani,molila bi vas za savjet.Prije 10 tak dana nakon cjelodnevnog kupanja probudila me po noci bol u doljnjem dijelu trbuha,kao da sam dobila upalu mjehura.Pila sam 3 dana nolicin ali mi nije pomoglo.Otisla sam na ginekolicki pregled i nalaz mi je bio uredan ali mi je doktorica uzela bris koji mi je bio pozitivan na ureaplazmu.Cijelo vrijeme osjecam.pecenjebi nol u doljnjem dijelu trbuha.Danas sam popila trecu tabletu sumameda i situacija nije nista bolja.Doktotica mi je rekla da 10 dana nastavim sa doksiciklimom 2 tablete na dan.Uz to zavrsila sam sa vaginaletama i pijem laktogin.Brine me sta bolovi u doljnjem dijelu trbuha i pecenje ne prestaje.Uz mene i suprug je popio dozu sumameda.Dali mi mozete dati savjet dali je dovoljno ovo sto pijem i dali bi trebala napraviti jos nesto.Hvala unaprijed i lijepi pozdrav.

16.9.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

za Ureaplasmu najbolja je terapija koju Vam je propisala Vaša doktorica. Dva tjedna nakon terapije treba napraviti kontrolni obrisak cerviksa na Ureaplasmu spp. Važno je i to imate li tegobe prilikom mokrenja. Trebalo je napraviti pregled urina sa sedimentom i urinokulturu, no sada kada uzimate antibiotike to nije uputno, također kompletnu krvnu sliku i CRP. Ukoliko su peckanje i bolovi dalje prisutni javite se ponovo svojoj doktorici .

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika