Je li moguće biti trudan, a to ne znati?

Pozdrav,
Dali je moguce biti trudan, a to ne znati?
Zadnji odnos sam umala u 9 mjesecu, nakon toga sam dobila menstruaciju u trajanju od 29.9-4.10 i ta je bila obilnija menstruacija sa ugruscima i trajala je duze, zatim 26.10-30.10.. ovaj mjesec sam trebala dobiti 24.11 al nisam jos. Da napomenem nisam bila seksualno aktivna od 9 mjeseca. Inace ciklusi mi variraju od 26-34/5 dana.. Inace se jako bojim i neznam imam li razloga za strah?
Povremeno osjetim kao neka mrdanja u stomaku ali predpostavljam da su to crijeva.. osim toga nemam simptomr nikakve osim da nekad idem cesce na wc i iscjedak koji je sad obilniji prije ove ocekivane menstracije.. prije tjedan dana osjetila sam probadanja u densom jajniku.. inace kad imam menstruaaciju samo desni jajnik me boli.. Imam li razloga za strah? Inace prijateljica mi je ostala trudna nedavno a mlada je i inace jako sam se bojala prije trudnoce iako bi koristila zastitu u odnosu al nikad se nezna jeli to sigurno.. Jednom sam radila test na trudnocu u 9 mjesecu prije nego sta sam dobila menstraciju i bio je negativan.
Znam da postoje zene koje nisu ni znalr da su trudne do samog porođaja pa se bojim da se to mozda i meni ne desi.
Sto vi mislite? Dali je to moguce?

29.11.2022

Odgovara

---

Poštovana,

imate cikluse od 26-34 dana tako da još stignete dobiti menstruaciju. Ovi simptomi koje navodite su simptomi i PMS-a. Umjesto strahova najbolje je napraviti test na trudnoću pa ste mirni. U praksi sam vidjela mnoge situacije, od žena koje su došle u rađaonu i tvrdile da nisu trudne, do žena koje su se malo udebljale da bi ustanovila blizanačku trudnoću u 24 tjednu. Da, to je moguće kod žena koje ne prate svoje tijelo ili svjesno potiskuju svoju situaciju. Vama se to ne neće dogoditi jer ste brižni, vodite brigu o svome tijelu i koristite zaštitu. Kada ste u dilemi napravite test na trudnoću i ne strahujte. Trudnoća nije bolest, nego prekrasan i jedinstven događaj u životu, koje budete jednom iskusili, naravno kada za to dođe vrijeme.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika