Bol u prsima

Postovani,26mi je godina,tlak 109/68,prije 3god.radila pretrage srca i dijagnosticirana mi je tahikardija,uradila sam ergometriju(87%teoretskog opterecenje uz porast frekvencije pulsa 185/min,i porast krvnog tlaka140/85)dijagnoza atipicna grudna bol.Uraden je također utz srca koji je bio uredan.
Nakon godinu dana opet sam nosila holter i nalaz uredan.
krvna slika uredna
Ali zadnjih godinu dana ne osijećam se dobro imam velike bolove u kraljeznici,i u prsima dolazi do grcenja i peckanja sa lijeve strane i siri se prema sredini,sada se je bol pocela sirit u lijevu ruku i povremeno u rame i u podrucje pazduha.tu nastupa panika da ne dođe do srcanog i onda bude jos gore.Dolazi do osijecaja tezeg disanja. Takva bol zna izostat po nekoliko dana,a nekad zna bolit vise dana zaredom.
Da li mi mozete dati odgovor zasto dolazi do tih problema i dali se moze dogodit nešto loše? Koje pretrage bi po vama trebala napravit?
Unaprijed zahvaljujem na pomoci..

29.6.2017

Odgovara

Prof.dr.sc. Josip Vincelj dr.med.

Poštovana,

Dobro je da ste učinili dijagnostičke kardiološke pretrage. Temeljem nalaza učinjenjih pretraga koje su u granicama normale može se zaključiti da Vaše smetnje nisu uzrokovane bolestima srca. Bolovi u kralježnici koje opisujete također se mogu šititi prema prsima. Nema razloga za paniku zbog srčanog udara zbog toga što su sve pretrage koje ste učinila u granicama normala. Nemamo podataka o pušenju, o Vašoj tjelesnoj težini i o tjelesnoj aktivnosti da bi se mogao procijeniti kardiovaskularni rizik. Što se tiče pretraga koje bi bilo dobro napraviti, bilo bi dobro ponoviti ergometriju tj. test opterećenja jer ste istu napravila prije 3. godine, i rtg snimku vratne i torakalne kralježnice. Javite se ponovno s traženim podacima koje sam naveo i s nalazima preporučenih pretraga.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika