Bolujem od perimiokarditisa, je li to povezano s cjepivom protiv korone?

Imam 21 g., trenutno bolujem i liječim se od perimiokarditisa, postoji mogućnost da sam to dobila od cjepiva za COVID (to nije utvrđeno jer od svoje 12. imam povišen CK (uvijek preko 1000 ponekad i do 4000), također AST i ALT (variraju od 80 do 180)). U vezi tih nalaza obavila sam sve pretrage u Zagrebu 2013-2014 g. no svi nalazi su bili uredni, i biopsija mišića iz ruke je bila uredna, srce je bilo uredu uzv i ekg magnetna mi nikada nije bila pravljena sve do sada ( 24.11.’21. u Austriji) i tada mi je dijagnosticiran perimiokarditis. Cijepljenja sam sa pfizerom (dvije doza), sada bih trebala primiti treću, moja kućna doktorica je rekla da je previsok rizik cijepiti se, no ja bih htjela čuti mišljenje s još jedne strane, stoga me zanima što biste vi preporučili?

21.2.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Budući je kod vas dijagnosticiran perimiokarditis , mišljenja sam da ne biste smjeli primiti 3.dozu Pfizer cjepiva protiv COVID-a.

Pretpostavljam da je u tijeku i liječenje perimiokarditisa. Važno je da se oko svoje bolesti i bilo kakvih dilema u  svezi cijepljenja savjetujete sa svojim kardiologom i  imunologom.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika