Holter kod djeteta

Pozdrav majka sam djeteta od 6godina,koja ima problema sa srcem i štitnom. Juce smo radile holter, i voljela bih da nam neko ocita dijagnoze i kaze nam sta je najbolje ciniti dalje? Unaprijed hvala?
Prosječna srčana sekvencija iznosila je 94bpm.Maksimalna je iznosila 163 po tipu sinusne tahikardije,zabilježena u 19:04 u toku fizičke aktivnosti.Minimalna je iznosila 56 bpm zabilježena u 5:23 sati po tipu sinusne bradikardije,u toku noćnog sna.Bilo je 427 epizoda tahikardije,najduža je trajala 28minuta,započela u 18:45sati.Bilo je i 685 epizoda bradikardije,najduža je trajala 2 min i 38sec,započela u 4:12.sati.Bilo je 3616PAC što predstavlja 2.7% od ukupno prebrojanih QRS kompleksa.Od čega 53 coupleta,32tripleta,192 bigeminija i 14 trigeminija.Drugih poremećaja srčanog ritma nije bilo.Zaključak:Arrhhytmio cordis,SVES,Sinus aritmija…

13.12.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Obratite se pedijatru, odnosno pedijatrijskom kardiologu koji će vam protumačiti nalaz holteru u sklopu cjelokupne obrade (u holteru srca se opisuju poremećaji srčanog ritma). Navodite problem sa srcem, ali i štitnjačom koja može u slučaju poremećaja funkcije uzrokvati i poremećaje srčanog ritma.

Lijepi pozdrav

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika