Imam problem s preskakanjem srčanog ritma, uz terapiju osjećam poboljšanje, ali se preskoci i dalje događaju. Je li to normalno?

Poštovanje!Imam 19 godina,imam problema sa preskakanjem ritma srca,u svrhu terapije su mi propisani Concor 1.25mg 1 tableta ujutro i Rtymonorm 150mg 2 puta po jednu te redukcija tjelesne težine,terapiju koristim od mjeseca veljače što znaći već 7 mjeseci osjetim poboljšanje međutim unatoč terapiji ti preskoci se u biti i dalje dešavaju,ali to se najčešče dešava prilikom saginjanja to jest kada mi se taj prsni koš savija,ali pretežito kada se sagnem onda osjetim preskok,dali je to normalno,ili je to zbog nečeg drugog ili što je u pitanju?

26.9.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Treba vidjeti o kakvim se poremećajima srčanog ritma (EKG, holter srca)  radi. Kardiolog Vam je preporučio 2 lijeka u svrhu liječenja. Treba ustanoviti da li imate kakvu srčanu grešku (UZV srca). Da li su laboratorijski nalazi krvi u granicama normale – osobito funkcija štitnjače, da li je isključena anemija, elektrolitski disbalans. Često se kod djevojaka  javljaju bezopasni preskoci u 2. fazi menstrualnog ciklusa što je povezano s lučenjem hormona. Ukoliko češće osjećate preskakanja srca kod sagibanja, treba isključiti hijatalnu herniju. O svim tim mogućim uzrocima, te o vrsti aritmije trebate porazgovarati sa svojim kardiologom.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika