Molim Vas stručno mišljenje za preskakanje srca

Poštovani
Željela bih još jedno stručno mišljenje.
Javila sam se svom liječniku zbog povišenog krvnog tlaka koji je tada bio 155/100 ,a i zbog preskakivanja srca.Upučena sam na vađenje krvi.Nalaz mi je bio uredu osim kolesterola koji je5.7.Povišeni enzimi AST 40,ALT 56,GGT 39.Nalaz štitnjače uredu.Zatim sam obavila EKG koji je takođe uredu ,sinus 77/min,horiz.el.os.Nosila holter 24 sata prosječna frekvencija rada srca 76/min s rasponom od 55-120/min.Nije bilo pauza-zabilježeni su artefakti.Zabilježene su 959 VES i 31SVES.Pijem terapiju Prexsanil i tlak mi je sad oko 120/79.Nakon toga obavila sam ultrazvuk srca.Lijevi vetrikul urednih dimenzija ,urednih debljina stijenki.Dijastolička disfunkcija I. stupnja.Aor.val. trokuspisna,urednih brzina,kompetentna,nedilatiran LA36*51mm.TR PG 26 mmHg.VCI nedilatirana 16mm,urednog inspiratornog kolapsa.
Zatim sam uradila ergometriju.Negativan TKR.Pri opterećenju od 10,2 MET-a postignuto 89%teoretskog max pulsa.Fiziološki porast tlaka.
Nakon svih pretraga ja i dalje osjećam to preskakivanje ono na par sekundi kao da srce stane i onda dalje kuca te nakon nekoliko minuta opet,i to svakodnevno.To je neugodan osjećaj i kao da u tom trenutku ostanem bez zraka.Što da dalje radim i dali je to zabrinjavajuće.Da napomenem da imam 52 godine i visoka sam 163cm i teška 70 kg.

14.11.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Prema holteru srca kod vas su registrirane ventrikularne i supraventrikularne ekstrasistole (prijevremeni udarci iz klijetki i pretklijetki). Stoga i imate navedene simptome s osjećajem preskakanja srca, zastoja srca. Preporučujem da se obratite svom kardiologu koji vam može propisati odgovarajući antiaritmik koji će smanjiti njihov broj i vi ćete se subjektivno dobro osjećati. Prema navedenim nalazima obrade kod vas nije nađeno strukturne bolesti srca, niti znakova miokardne ishemije. Provjerite funkciju štitnjače.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika