Sinusitis

Dobro veče. Pokušat ću što kraće opisati moj problem. Urađeni nalazi iz krvi, dosta su povišeni eozinifili 1200. Urađen iGe nalaz, također dosta povišen 833. Tri put slikala pluća, sve je uredno, s tim što je bronhovaskularni crtež naglašen. Snimljeni sinusi, desna strana maskilarnog sinusa je zasjenjeno dok je lijeva strana devijacija septuma. Bris grla i nosa je negativan. Problem je najčešće kad legnem (svejedno jel to po danu ili noću), nakon dva do tri sata sna se probudim, počnem kašljati (nekad je suhi a nekad mokri, varira) i ispuhivati nos. Nekad imam i gušenje, sve dok ne izbacim sekret, posebno žilavi sekret, guši me, a kad ga izbacim,bude mi dosta lakše. Sekret je uglavnom prozirni do žute boje. Konstantno me muči sekret, osjetim kako me nekad zna gušiti, kao da se zalijepio na mjestu za disanje. Nekad imam glavobolje (na području čela), ne tako često. Sekret je isti i iz nosa i iz grla, i u oba slučaja izbacujem dooostaa sekreta. I ponekad osjetim kako se sekret preljeva iz nosa u grlo. Alergo testove ne mogu uraditi zbog trenutne situacije sa Covidom. Sljedeće što imam je pregled kod specijaliste orl, ali tek za dvije sedmice a meni je noćna mora leći naveče! Jer kad se probudim, to je velika patnja, najčešće traje dva do tri sata iskašljavanje i ispuhivanje nosa (brdo maramica kvalitetno potrošim). Iscrpljena sam, tijelo mi je umorno. Imate li ideju šta bi to moglo biti i eventualno neki prijedlog šta da pijem, nemam više snage. Traje 4 i po mjeseca. I da kažem još ovo, koristila sam par puta pumpice (Ventolin i Antrovert), međutim ne pomaže mi uopšte, nikako. Hvala vam unaprijed i srdačno vas pozdravljam.

9.4.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. internist, subspec. kardiologije

Poštovana,

Radi se o simptomima upale gornjih dišnih puteva uz zahvaćanje maksilarnih sinusa, najvjerojatnije na alergijskoj osnovi.

Tu Vam je potrebna pomoć otorinolaringologa.

Dok ne dođete kod njega na pregled, Vaš obiteljski liječnik Vam može pomoći u terapiji (odgovarajuće kapi za nos, inhalacije, možda i odgovarajuća medikamentozna terapija).

Stoga zamolite Vašeg obiteljskog liječnika za pomoć.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika