Vrlo često osjećam drhtanje u predjelu želuca i dok to ne prođe jako se znojim i nemam dah, osjećam se slabo i trnu mi ruke, a otkucaji srca su 220. Što da radim?

Poštovani ,vrlo često osjećam drhtanje u predjelu želuca i dok to ne prođe jako se znojim i nemam dah ,osjećam se slabo i trnu mi ruke a u tom periodu koji traje tako oko 45 min do sat vremena mi tlak bude 117/76 a otkucaji 220. Da napomenem da mi je dijagnosticiran Gerb i nemogu živjeti bez zoltexa jer se napuhujem strašno i boli me želudac.Srce u redu i koronarografija u redu.Da li može helico bakterija izazvati povremene aritmije,ili što činiti dalje.Imam visoki kolesterol i trogliceride i masnu i otečenu jetru.Zahvaljujem unaprijed.

3.10.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovani,

Ukoliko su otkucaji srca 220/min, vjerojatno se radi o supraventrikularnim tahikardijama, ali o kakvoj se točno  aritmiji radi treba ustanoviti EKG-om , odnosno holterom srca. GERB ne može uzrokovati aritmije. Posavjetujte se s kardiologom da vam uvede lijek koji će spriječiti nastanak ovakvih aritmija, a također će vam reći na osnovu nalaza masnoća u krvi i procjenjenom kardiovaskularnom riziku da li je potrebno osim dijete uvesti i lijek u cilju reguliranja masnoća.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika