Dijagnoza Angioma venosum cerebellaris sin.sups.

Poštovani,dobila sam nalaz s MR mozga,gdje mi pise gore navedena dijagnoza . Cijeli nalaz MR glasi ovako: Na MR mozga nativno standardnim protokolom uredna je organizacija sulkusa i virusa sa primjerenim odnosom sive i bijele tvari. Desno paraventrikularno frontalno vidi se punktiformna hiperintenzna T2 i FLAIR lezija karakteristika kronične ishemijske promjene. Cerebelarno lijevo vidi se prominentna vena koja može odgovarati kongenitalnoj, razvojnoj varijanti manjeg venskog angioma.
Nema akutne ishemije, hemoragije, deminijelizacijskih lezija niti eksp tm tvorbi. Uredan je položaj i širina VS, primjeren je izgled pontocereberalnih kutova,kraniocervikalnog prijelaza, optičke hijazne i hipofize.
Primjeren je izgled PNS, kao i mastioda.
Na MR mozga u 3D TOFF tehnici snimanja ne nalazim signifikantnih stenoza, primjerena je kalibracija velikih intrakranijskih arterija, nema AVM niti aneurizmatskih proširenja.

MR mozga sam radila radi migrena…

11.1.2021

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Hvala Vam na pitanju. Na Vašem MR mozgu je opisana kronična ishemijska promjena koja može biti rezultat niza stanja poput visokog tlaka, srčane aritmije, ateroskleroze ali i napada migrene pogotovo ako oni dugo traju. Poradi migrene trebali bi biti pod kontrolom neurologa koji Vam može prepisati takozvane lijekove za prevenciju koji smanjuju učestalost napada migrene ukoliko se ocijeni da ste kandidat za isto. Također bi se trebali javiti neurologu i poradi nalaza angioma kojeg bi svakako trebalo dalje pratiti. Ostali nalaz MR-a mozga je uredan. Nadam se da sam Vam pomogla s odogovorom, želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika