Hipokalcijemija

Postovani, operirala sam papilarni karcinom i primila jod 11.04. Poslje operacije sam imala sindrom gladnih kostiju. To sa kalcijem traje i danas . Pijem rocatrol i kalcij karbonat i letrox.
Ionizirani kalcij mi je 1,19 ali imam skroz neke kontakcije misica po licu, po potkoljenicama i ponekad blagu ukocenost u vilici lica.
Molila bih vas za misljenje, dali je potreban pregled neurologa posto se svi baziraju na kalcij… bojim se da nije nesta drugo u pitanju
Lp hvala na odgovoru

25.7.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. Hipokalcijemija označava ukupnu razinu kalcija u plazmi <2,2 mmol/L (8,8 mg/dl) ili koncentraciju ioniziranog kalcija <1,17 mmol/L. Jedan od klasičnih simptoma hipokalcemije su mišićni grčevi, senzorne smetnje u smislu utrnutosti usana, jezika i prstiju, generalizirani bolovi u mišićima te spazmi mimične muskulature. Hipokalcemija se danas može uspješno liječiti te ukoliko je kod Vas riješeno pitanje hipokalcemije a i dalje dominiraju simptomi svakako bi bilo dobro da se javite na pregled nadležnom neurologu. Želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika