Molim Vas pojašnjenje nalaza EEG-a i savjet za daljni korak.

Pozdrav,
Baki je dijagnoza Stenosis Aci, lat.dex.
EEG nalaz je dizritmički promijenjen uz lateralizaciju temporalno desno. Rtg nalaz vratne kraljeznice – prostori reducirani dorzalno c3-c5 te suženi c6/c7 uz vidljive početne dorzalne osteofite c6 i c7. Degenerativne promjene malih zglobova c3-c5. Ipertrofija transverzalnih nastavaka c7 obostrano. Politopni ventralni osteofiti.
Što to sve znači? Upućena na CT ili MR (prioritet), no operirana joj je podlaktica i ima vijaka, metala itd. Pije lijekove za visoki k.tlak, analgetike protiv bolova.
Molim Vas pojašnjenje nalaza i savjet za daljni korak.

7.10.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. Nalaz koji me najviše zabrinjava od učinjene obrade je stenoza karotidne arterije. Svakako bi bilo dobro da napišete o stupnju stenoze koji je nađen jer visoke stenoze koji utječu na protok krvi se moraju i operativno sanirati. RTG kralježnice je promijenjen degenerativno što znači da su se godinama dogodile promjene u lokomotornom sustavu poradi kojih bi bilo dobro konzultirati fizijatra. Niste naveli kakve smetnje baka ima tako da mi je interpretacija ovih nalaza bez kliničke slike vrlo teška. Želim Vama i Vašoj baki svako dobro

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika