Preko godinu dana imam povišenu temperaturu. Koje pretrage još mogu obaviti?

Poštovani, imam 21 godinu. Od 31.8.2021 imam temperaturu koja bude mjesec dana oko 37,2-6, ne bude bas cijelo vrijeme ali se pojavi tokom dana skoci na 37,5,6 pa se spusti nakon pola sata bez pijenja tableta na 37,2 pa buse jos koji sat i opet se spusti pa se opet digne i tako u krug. Onda par dana nista i onda opet koji tjedan imam temperaturu pa opet par dana ništa i tako stalno. Nije normalna pretpostavljam jer kad skoci naravno ne osjecam se dobro, budem iscrpljena, malaksala, a nekada me i glava zna boljeti, ne često. Odradila sam rtg pluca i sinusa. Ekg, eeg koji je u granicama normale. Kao mala sam imala stalno sinkope najvise kad bi imala neki stres ili strah. To se sada sve smirilo tu i tamo znam onesvijestiti se zbog tlaka ili kad vidim ranu na sebi. Odradila sam i mikrobiološke pretrage, i krvnu sliku i urin. Moja dr je rekla da sve je ok. Vadila sam i za mononukleozu gdje se pokazalo da sam preboljela, to sam vadila negdje u 10.mj prosle godine. Ja sam naravno tu mononukleozu prosla na nogama. Ginekoloski imam redovne preglede jer imam tesku displaziju vrata maternice, policisticne jajnike od 17.godine, te neredovite menstruacije. Usporedjivala sam temperaturu sa ciklusom i shvatila da to nema veze sa ciklusom.
Mozete li me savjetovati sto bih mogla jos napraviti? Moja doktorica kaze da ne zna sto bi moglo biti, ne trudi se bas niti da otkrije. Molim vas za odgovor. Hvala najljepsa lp

17.11.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. Povišena temperaturu obično je pokazatelj neke infekcije te bih svakako preporučila da se javite infektologu.
Želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika