Dugogodišnji pritisak u glavi

Poštovani,

prije 3 godine sam počeo osjećati pritisak u glavi (osjećaj težine) koji me iz dana u dan činio umornim od samog buđenja do ponovnog zalaska u krevet. Također sam osjetio i slabljenje vida pa sam par mjeseci kasnije dobio naočale s -0.5 planskom dioptrijom. Problem vida sam tako riješio, no osjećaj umora, iscrpljenosti i pritiska u glavi je ostao. Obavio sam EEG, provjeru sluha, ultrazvuk glave, no sve je u potpunosti bilo u redu, kao i krvni nalazi i pregled sinusa. Štoviše, ocijenjen sam vrlo zdravim što se tiče tog aspekta. Prije godinu dana sam ponovno otišao na pregled dišnih puteva pa mi je odmah rečeno da sam alergičan i prepisana su mi 2 spreja te antibiotici, ali korištenje njih mi nije donijelo znatnu razliku. Napominjem da sam u ljeto 2011. operirao nos zbog devijacije septuma; operacija jest prošla dobro, no primijetio sam da plitko dišem i da mi ipak nisu potpuno otvorene obje nosnice. Smatram da ovakvo slabo disanje preko noći možda rezultira u umor i glavobolju svaki sljedeći dan.
Evo, student sam, često mi je teško sve to izdržati. Volio bih reći da sam se navikao na bol, ali ponekad me potpuno shrva. Ipak, tu sam i dalje i sada kada imam vremena, htio bih ponovno osjetiti kako je to biti zdrav i imati energije. Molim Vas, pomozite mi u toj namjeri.

Lijep pozdrav

22.8.2016

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Potražite mišljenje specijalista otorinolaringologa jer postoji mogućnost da nosni septum i dalje predstavlja problem u prohodnosti nosa jer iritacija nosne sluznice ima za posljedicu upalu i oteklinu nosne sluznice, a to pak može dovesti do začepljenja sinusa. Pritisak u glavi često je posljedica začepljenih sinusa. Kada se sinusi ne dreniraju redovito, postoji mogućnost kronične upale što često ima za posljedicu pritisak u glavi, glavobolju, umor.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika