Glava

Poštovani,

svakodnevno se budim naspavan, ali i sa problemom.
Naime, svako jutro kada ustanem i pocnem da se krecem, osjetim ispocetka kao neku nelagodu u vratu, tipa lagane zategnutosti, tipa tupe ukocenosti, na desnoj strani.
Sto se vise pomjeram, hodam ili sjedim, prelazi nekako rvo malo na plecku ruke, kao neki trnci, mada sam ovo imao i prije ali nisam obracao toliku paznju.
Medjutim, kasnije ide gore ka glavi, nakon nekih sat vremena od kako se probudim, vec osjecam na tom dijelu neku tupu otrnutost, nelagodu, to je na potiljku, pik iznad vrata na desnoj strani. na pomjeranje tu mi puca neka kost takodjer.

Tokom dana, hoda, sjedenja to se prosiri na glavu, u vidu neke nelagode na desnoj strani glave, u vidu tezine na desnoj strani glave, u vidu nekakve dekoncentracije, kao da nekako sve oko sebe sanjam, na jedan momenat me zna probosti u desnom dijelu glave, ali odmah popusti.
Najgora mi je ova zbunjenost, nekako mi je sve cudno.
Isto tako zna da mi utrni nos, ali bas ta kost na nosu, narocito kada lezim u nekom polozaju recimo kada ispruzim vrat, gledam u mobitel savijene glave, tada mi tacno na spajanju obrva malo unize na nosu pretrnjava kost.

Nekada mi je preteska glava na desnoj strani, a nekada manje, znaci uvijek je prisutan taj neki osjecaj tezine, manje ili vise, osim kad se tek probudim, tad krece od vrata i to veoma polako jedva da sam i primijetio taj vratni simptom.

Kada okrecem glavu i podizem bradu, previse lijevo ili desno mi daje ukocenost u vratu, preko glave i sve do nosa, kao da je sve zategnuto, trni i ceka da popuca.

S vremena na vrijeme zna da me i zaboli (boljelo je mnogo vise prije sedmicu dana), na obrvi desnog oka, blizu nosa.
Takodjer me je boljelo iznad uha malo naprijed ova velika kost lobanje gore na vrhu, tu sam takodjer osjecao jak pritisak.
Hvala Bogu, sad nemam tih bolova, ali imam ovo sto sam objasnio u pocetku.
I da, nekad mi u nekom pokretu utice i na desno oko, prije mi je znalo i da zamagli, narocito na promjenu svjetlosti, izadjem iz sobe upaljenog svjetla u mracnu i stavi mi neku mrlju na oko, sada je to manje ili nikako, ali vrijedi spomenuti to kao simptom.

Zanima me, da li ovo sve moze da dodje zbog vratnog dijela kraljeznice… dekoncentracija, zbunjenost, bolovi na obrvi, ukocenost polovice glave, trnjenje i ukocenost u nosnoj kosti, vid na desnom oku, nasumicna probadanja u desnom dijelu glave koja se desavaju tu i tamo, cudna ukocenost preko desnog dijela glave pri okretanju glave sa podignutom bradom.

Hvala unaprijed.

12.7.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Većina simptoma koje imate prvenstveno upućuju na upalu sinusa. Obzirom na lokalizaciju tegoba u području korjena nosa, čela i sljepoočnica i osjećajem pritiska, postoji opravdana sumnja u povezanost glavobolje sa procesom u sinusima, prvenstveno čeonim i etmoidalnim sinusima. RTG sinusa nije adekvatna pretraga koja može potvrditi dijagnozu, već se kao standard koristi CT sinusa u aksijalnom, koronalnom i sagitalnom presjeku. Ukoliko CT sinusa ne potvrdi postojanje procesa u paranazalnim sinusima, preporučuje se neurološka obrada. Simptomi vrtoglavice mogu biti i psihogeni, no spomenite ih liječniku kako bi mogao učiniti adekvtanu dijagnostiku (pregled orl ili neurologa). Ukoliko izostaju ostali simptomi upale sinusa (začepljenost nosa, sekrecija…) najvjerojatnije se ipak radi o migreni, vratna kralješnica ne utječe na bolove u čelu, odnosno korijenu nosa. Lijepi pozdrav!
 

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Obiteljska medicina

RTG pluća – molim Vaše mišljenje

Obiteljska medicina

Cistocela

Cistocela je protruzija mokraćnog mjehura u rodnicu koja nastaje zbog defekta dna zdjelice. Prolaps genitalnih organa je poremećaj koji pogađa žene svih životnih dobi. Rizik raste s godinama života pogotovo ulaskom u postmenopauzu pa oko polovice žena starijih od 55g ima neki oblik prolapsa. Rizični čimbenici koji pogoduju nastanku prolapsa su trudnoća, teški vaginalni porodi […]

Obiteljska medicina

Vrtoglavica

Vrtoglavica/vertigo je nespecifičan simptom koji je vrlo čest u praksi liječnika opće/obiteljske medicine (LOM-a), te čini oko 2-3 % razloga posjeta. Vrtoglavica je iluzija okretanja tijela ili okoline te je simptom, a ne dijagnoza. Pri obradi bolesnika najvažnije je utvrditi radi li se uopće o vrtoglavici ili se radi o poremećaju ravnoteže, presinkopalnom stanju, fobičkom […]

Obiteljska medicina

Bakterijski konjuktivitis

Konjuktivitis je upalni proces spojnice (konjunktive) oka. Različito se očituje, prema vrsti i stupnju upale, a obično je uzrok infekcija, alergija ili fizikalno-kemijski iritans. Prema trajanju, konjunktivitisi se dijele na akutne (nastupa naglo, u početku unilateralno sa zahvaćanjem drugog oka unutar jednog tjedna te traje manje od 4tj) te kronične (traje duže od 3-4 tj). […]

Obiteljska medicina

Gravesova bolest

Gravesova bolest (Basedowljeva bolest, difuzna toksična guša) najčešći je uzrok hipertireoze. Uzrokovana je autoprotutijelima na TSH receptore, koja su stimulacijska pa potiču trajnu sintezu i lučenje suviška T4 i T3. Ponekad se javlja uz druge autoimune bolesti, kao što su DM tipa 1, vitiligo, perniciozna anemija, kolagenoze. Može se genetski prenositi, a pogađa žene više […]

Obiteljska medicina

Je li uzrok mom suhom kašlju alergija?

Obiteljska medicina

Pijelonefritis

Pijelonefritis je bakterijska infekcija jednog ili oba bubrega. Najčešći uzročnik infekcija bubrega je E. coli, bakterija koja se normalno nalazi u debelom crijevu, a uzrokuje 90% vanbolničkih te 50% bolničkih infekcija bubrega. Infekcije obično nastaju kad bakterije migriraju iz anusa prema mokraćnoj cijevi, duž mokraćne cijevi u mokraćni mjehur pa opet uzlazno, prema bubregu. Infekciji […]

Obiteljska medicina

Depresija

Učestalost depresije je u porastu te se smatra da će uskoro postati drugi svjetski zdravstveni problem. Procjenjuje se da tijekom života od depresije oboli oko 20% žena i 10% muškaraca. Depresija se javlja u svim razdobljima života, ali je najčešća pojavnost u ljudi srednje životne dobi što sa sobom nosi brojne posljedice: poteškoće u radnom […]