Spontana ekhimoza

Postovani prije nejih 3 tjedna pojavile su mi se modrice na straznjici i na nozi samo puno manje dijagnoza potkožno krvarenje obavila sam sve pretrage krvi nalazi uredni a nalaz krvi sa transfuzije glasi ovako:

(Nalaz uklonjen zbog očuvanja privatnosti, op.admina)

ne razumijem se bas u to pa neznam o cemu se radi 🙁

11.2.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Navodite da je nalaz krvne slike u redu, međutim pojave koje opisuje najčešće su posljedica stanja sa smanjenim brojem trombocita. Dijagnoza se postavlja isključivanjem drugih bolesti selektivnim pretragama, a često su promjene rezultat imuloške reakcije ili im se nekada i ne može naći uzrok. Bez obzira na uzrok koji je do toga doveo, klinička slika se manifestira spontanim krvarenjima u koži i sluznicama, a točkasta krvarenja po koži mogu se međusobno sliti u krvne podljeve i modrice. Ove promjene mogu pratiti i  krvarenja iz sluznica, a postoji i rizik od većeg krvarenja poslije povreda i kirurških intervencija. 

Ukoliko ponovo na koži primijetite točkasta ili veća krvarenja ili budete imali bilo kakve dvojbe oko svog zdravlja, obratite se svome liječniku, jer možda će biti potrebno ponoviti laboratorijske nalaze, kompletnu krvnu sliku, razmaz periferne krvi, pregled koštane srži i dr..

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika