Imam postporođajnu depresiju i anksioznost, pri uzimanju lijeka osjećam pritisak u glavi i uši su mi začepljene. Je li to normalna pojava?

Poštovani,

U petak sam bila na kontroli kod dr. u OB Pula. Rado bih kada bi mi se ona javila. Naime, dijanosticirirana mi je postporođajna depresija i anksioznost. Na pregledu mi je uz postojeću terapiju (ujutro Misar SR 0,5mg i navečer Calixta 15mg, te po potrebi Misar 0,5mg) dan i lamotrigin 25 mg ujutro i navečer jer sam se potužila na zacepljenost ušiju i pritisak u glavi. Danas je drugi dan uzimanja lijeka, znam da treba vremena da počne djelovati, ali mene jako zabrinjava ta zacepljenost ušiju. Bude kao onaj tlak koji se osjeti u autu pri vožnji. Jako je neugodno i posebno se događa poslijepodne i navečer, bez obzira na to što uzmem Misar. Je li to neka nuspojava navedenih lijekova ili je normalna pojava? Zabrinjava me jer je nekako teško funkcionirati uz to.
Hvala!
Lp

30.8.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

ako sam dobro shvatila – Vi ste prije uvođenja lamotrigina imali taj simptom. Nisam razumjela da li Vam se čini da se to pojavilo nakon uvođenja prvotne terapije.

Ne mogu reći da sam do sada imali iskustva s tim simptomom kao nuspojavom. Pričekajte malo, ako ne prođe, javite se na kontrolni pregled.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika