Kako nekome pomoći tko puno pije i nema ga doma?

Postovani, nalazim se u zagrebu povodom posla i privremeno zivim sa svojim deckom koji ovdje u zagrebu radi. Naime, cim se digne, ide popiti pivu, pa ode na posao i onda tamo cijelu smjenu do navecer samo pije,pive,pelinkovce,travarice,pije to sve ko vodu, s tim da su uz to sve i opijati u obliku praha(kokain,spid), on onda nista ne jede,konobari ko konj i samo roka tako iz dana u dan. Ja sam jucer otisla do policijske postaje da ga malo stisnu jer.mu ponasanje nije normalno.napisali su zapisnik usmjeren da se ide lijeciti i da mu je potreban lijecnik i lijekovi.sinoc mi je tako nesto ruzno rekao da nisam mogla vjerovati.dajem mu sanse,zelim mu pomoci ali on po svome.imamo zajednicku kcer od sest godina koju bi htjeli dovesti ovdje u zagreb posto ima jako puno sadrzaja za dijete.ona je trenutno sa bakom u senju.medutim, nezelim je dovoditi i sa njim na ovaj nacin zivjeti i sa takvim nenormalnim ponasanjem.molim vas da mi date savjet sto da radim,dal mu mozete pomoci? Hvala na odgovoru

3.11.2022

Odgovara

izv. prof. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije

Poštovana,

jedino Vi možete konačnu odluku uzimajući u obzir sve okolnosti tako da ih realno sagledate. Želje mogu biti ispunjene kada su realne. Vjerujem ako realno sagledate sve okolnosti da ćete donijeti najbolju odluku za vašu kćer i sebe.

Vezano uz mogućnost pomoći – pomoći se može onome tko uviđa treba pomoć i želi nešto promijeniti, u suprutnom neće biti rezultata uz svesrdnu pomoć drugih, Osoba koja ima problema mora sama biti motivirana za promjene.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika