Nakon korone, ne mogu se smiriti, molila bih vas savjet!

Prije 2 mjeseca sam bila pozitivna na COVID. Srećom ta početna faza je prošla bez težih simptoma. Međutim, prije 2 tjedna dolazi do ubrzanog rada srca radi čega me doktorica poslala na hitnu. Napravila sam brojne pretrage (EKG,UZV…) i mišljenje kardiologa je da se radi o post COVID simptomima. Nisu mi dali nikakvu terapiju nego su rekli da mi samo treba strpljenja i da će s vremenom proći.

Dva tjedna kasnije, situacija je i dalje ista. Fizički, svi nalazi su u redu, ali meni i tokom kratke lagane šetnje od cca 50-100m puls ide do 150.

Znam da stres može značajno utjecati na puls i disanje, ali ja ne znam kako da prestanem razmišljati o tome. Samohrana sam majka djeteta koje ide u vrtić. U Zagreb smo preselili ne tako davno i ovdje nemamo bliže obitelji ni bliskih prijatelja. Dan mi se sveo na mirovanje doma, konstantno praćenje pulsa, odlazak u vrtić po sina (u grču jer odmah razmišljam o tome kako će se puls povećati) i povratak doma.

Doktorica mi je dala Oksazepam 10mg, da uzmem pola tablete po potrebi, no čini mi se da nema pozitivnog efekta.

Iako su nalazi u redu, meni se i dalje pojavljuju misli “što ako” i ne znam kako izići iz tog začaranog kruga.

Molim Vas za savjet.

27.5.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

POštovana,

za početak bih preporučila tehnike relaksacije, vježbe disanja, meditaciju. Ako se ne smiri stanje, možete se javiti na psihijatrijski pregled.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika