Nezadovoljan sam samim sobom, ništa mi ne predstavlja užitak, umoran sam, teško se budim, sve me iscrpljuje. Imate li neki savjet kako bi se bolje osjećao?

Dakle, gdje početi ni ne sjećam se više ali počelo je prije 2,5 3 godine s osjećajem pritiska u prsima te buđenja usred noći s nelagodom i osjećajem poput nedostatka daha u plućima ili neko stezanje/opstrukcija, no kako sam sebi to vrijeme borio s ansksiznoscu i napadima panike smatrao sam da je to nuspojava toga te prilikom napada ne bih ništa osjećao zbog borbe sa svim tim mislima. Tako je bilo jedno dva tri put tjedno do prije nekih godinu dana u međuvremenu napadaji panike su prošli i a nelagoda/pritisak se intenzivno pojačao, tada je već nelagoda bila primjetljivija jer mi misli nisu toliko odvraćale pažnju i sve češće tj svaki dan te se pojavljivala i tokom cijelog dana i uvelike mi pogoršavala kako psihičko tako i fizičko stanje. Već sve godine se ne sjećam da sam na vrijeme i s opuštenošću utonuo u san već naprotiv često u kasne sate dok tijelo više nebu moglo se boriti, jednostavno kad legnem ta nelagoda u prsima je prejaka i previše osjetljiva da bih se opustio i mirno zaspao, eto onda dolazimo do u nekoliko mjeseci u nazad i ta nelagoda je nekako osjetljiva i u stezanju leđa, malo iznad sredine leđa i takodjer u sredini glede strane leđa. Primijetio sam i da se zna pojačati nakon jela nebitni o vrsti jela, na samom početku svega kada bih dobio taj osjećaj pomagalo mi je istezanje ležeći s rukama prema prstima na nozi tj bilo kakvo istezanje leđa no međutim ni to puno pomaže te eto narušena mi je volja, u glavi nisam svoj već kao da sam u nekoj magli od svega toga mozak mi je iscrpljen, ne mogu zaspati mi opustiti se a budim se tesko i umoreno samim time i lagano sam u nekoj depresijici i nezadovoljstvu samim sa sobom, i hrana mi vise ne predstavlja uzitak i jednostavno sve ovo me jako iscrpljuje i pogotovo sto je ta nelagoda prisutna svakim danom u svakom trenutku i položaju osim u rijetkima sljedećim ili idtezujucim ali oni su jaki rijetki. Nisam radio pretrage jer sam s početkom panike i anksioznosti izgubio zdravstveno a i tada sam bio poljuljanoh psih stanja, onda je došla korona i eto ja trpim i trpim jednostavno sada ni nemam volje ista učinit jer ne vidim ikakvog spasa. inace sam vitak oko 180 cm 67 kg te imam brz metabolizam pa sam po par puta na zahodu, znam se ne tako cesto ali intenzivno baviti sa sportom pa ne znam je li srce ili pluća iako koristim ventolin radi astme po potrebi pa eto molim vas za bilo kakvu pomoć, savjet, upozorenje ili nadu sto god .hvala lijepo

26.4.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovani,

ja bih svakako preporučila uključivanje u psihoterapiju kako biste se pozabavili dubljim uzrocima Vašeg psihičkog stanja. Ne morate trpiti, ali početak tog puta je upravo to da se trgnete i krenete raditi na sebi – to je prvi korak u poboljšanju.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika