Više se ne radujem ničemu, bježim od svega jer ništa ne mogu riješiti. Osjećam da se nalazim u situaciji bez izlaza. Kako mi možete pomoći?

Postovani, imam problem. Zivjela sam u dobrostojecoj obitelji i imala lijep zivot. Bila vesela i pozitivna osoba. Radovala se zivotu. Udala sam se za dobrog covjeka iz siromasne obitelji. Njegova obitelj ima problema sa svime i svacime. Vode neuredan zivot kava, cigara, alkohol i tako svaki dan. Tu dolazi do financijskih problema kod njih. Nama naravno nisu sposobni nista pomoci. Jako dugo smo u braku i ja se sa tim nikad nisam pomirila. Brak nekome da vjetar u ledja a nekome ubije volju za zivotom. Mom muzu se desilo prvo a meni je nazalost ubilo volju za zivotom. Zbog svih problema smo u drugi grad odselili. Ja se sa tim nisam mogla nositi. Muz je jako dobar ali svi ti problemi previse uticu na mene i na nas brak. Muz nikome nista ne govori jer je predobar i tesko se njih moze promijeniti. Mene je to sve godinama bacalo u depresiju. Odemo kuci ja po cijele noci ne mogu da spavam, ne jedem i izgledam kao polumrtva osoba. Jednostavno mi to sve neda mira. Kada nam dodju u goste u nas grad za mene je to smak svijeta. Nemam snage se svadjati sa njima. Smatram da dijete i roditelji nikad nebi smjeli biti posvadjani. Bjezim od svega jer nista ne mogu rjesiti. Dok nas nitko ne dira i daleko su od nas ide. Ali cim je netko od njih ja pravim probleme. Trenutno ne vidim izlaza i bojim se kako ce ovo zavrsiti. Ili cu se razboljeti ili cu poludjeti. Ja vas molim za savjet sta da radim?? Osjecam da se nalazim u situaciji bez izlaza. Svi se nose sa svim problemima ali ja ne mogu nikako.. najgore od svega u braku je sve dobro dokle se ja nosim sa tim. Kad nemam snage odma dolaze i problemi u braku. Molim vas za pomoc posto se trenutno osjecam da ne trebam nista, nicem se ne radujem i nemam volje za zivotom. Zivim samo da se maknem od svih, da nikom ne napravim problem i da nikog ne povrijedim. Bojim se da tim drzanjem i dalje u sebi da nece bit dobro po zivcima.

26.4.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

preporučila bih Vam da prvo obavite psihijatrijski pregled, kako bi se procijenilo je li Vam potrebna medikamentozna terapija. A psihoterapiju bih Vam također preporučila – da pronađete način kako se nositi s navedenim problemima, kao i propitati koja su Vaša očekivanja (od supruga, od njegove obitelji…).

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika