Bol iznad stidne kosti

Žensko, 25 godina, 62kg, 168 cm
Poštovani,
Javljam vam se radi boli iznad stidne kosti koja traje već cca mjesec dana. Počelo je kao bol u predjelu jajnika nakon čega se bol spustila niže, tako da je sad već 3 tjedna baš na lijevom rubu stidne kosti. Boli na dodir (kao da je natučeno) povremeno i bez dodira kada ju osjetim od kosti do prepone i kako se širi u lijevi bok. Nemam temperaturu niti učestalo mokrenje, ne muči me umor niti letargija.
Radila sam ginekološki pregled i ultrazvuk koji je bio uredan, ginokolog mi je napravio trak test na urinu (za provjeru leukocita) koji je bio pozitivan pa mi je rekao da se javim svojoj doktorici radi urinokulture. Nakon cca 2 tjedna mi je došao nalaz u kojem piše da u urinu nema leukocita i da je sve u redu, međutim bol ne odustaje, i dalje se javlja i nestaje kroz dan, pa mi je doktorica opće prakse rekla da svaki dan popijem jedan brufen koji navodno ima protuupalno djelovanje.
Napomenuti ću još da sam imala problema sa crijevima kroz ožujak, travanj i dio svibnja, gdje je specijalist posumnjao na divertikulitis za koji sam pila medazol, ali budući da mi je medazol jako teško padao, u dogovoru s doktorom sam prekinula terapiju i otišla po drugo mišljenje kod specijalista koji mi je rekao da je malo vjerojatno da imam divertikulitis radi spola i dobi, a i nisam imala krv u stolici niti temperaturu. Tijekom tih mjeseci izgubila sam 8kg. Na kraju smo problem sa crijevima riješili jakim probioticima i Colonir tabletama. Što se tiče probave nemam značajnije smjetnje već cca mjesec dana dana. Nalaz krvi od prije dva tjedna je također uredan, a stolica je negativna na šigelu, campilobakter i helikobakter.

28.5.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Detaljna dijagnostika različitim pretragama ali i dalje nedostaje ono najosnovnije – fizikalni pregled i detaljnija anamneza iskusnog liječnika. To je ipak nezamjenjivo. Time ćemo dobiti odgovor radi li se o visceralnoj boli (bol iz unutrašnjih organa) ili somatskoj (bol iz trbušne stjenke, misići, tetive, ligamenti…). Brufen u dozi od 600 mg 2x dnevno kroz 2 tjedna, uz popštedu tjelesnih napora i Controloc 40 za zaštitu želučane sluznice, je dobar savjet ali samo ako  se radi o somatskoj boli. Ukoliko ste se vrlo aktivno bavili nekim sportom, bili redoviti posljetitelj teretane i sl., bol u području prepone može biti i posljedica preopterećenja lokomotornog sustava.

 

Zdravo budi

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika