Glans

Pozdrav, imam 18 godina i nikad nisam kozicu mogao prevuci preko glansa, sad sam spoznao da je to zapravo problem, nakon 2 tjedna vjezbe primjecujem da je sad dosta lakse, ne zateze me, al i dalje ne mogu prevuci kozocu.
Medjutim, vidio sam( prvi put svoj glans) , i primjetio da je na vrhu onako normalno crvene lijepe boje, a onda pocinje kao neka bijela sluznica preko njega. Bas kao neka prevlaka. Jel miskite da je to normalno, i jel imate neki savjet?
Inace, to nije smegma, nego bas kao navlaka, ne da se skinuti. Hvala vam, moje postovanje.

28.3.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Imate 18 godina i još postoji, iako mala, mogućnost da problem riješimo konzervativno – tj. bez obrezivanja. Kroz 6 tjedana svakodnevno mažite maksimalno prevučenu kožicu (prepucij) kremom Beloderm. Uz mazanje, postupno pokušavajte sve više prevlačiti kožicu. Djelovanjem te kreme i redovitim i stalnim “vježbama prevlačenja” sve veći dio glansa trebao bi postati vidljiv. SVAKAKO NE PROPUSTITE uvijek vratiti kožicu u početni položaj – NE SMIJE ostati prevučena iza glansa jer bi mogla nastati parafimoza – hitno urološko stanje s oteklinom i bolovima penisa.

Nakon 6 tjedana takve terapije možete se javiti i ovdje putem portala pa ćemo znati što smo postigli. Ako to ne želite – javite se urologu na pregled.

Zdravo budi!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika