Imam plikove, bradavice na penisu, što je to?

Poštovani,
imam prilično hitan upit. Opisat ću svoj problem i bio bih iznimno zahvalan kad biste odgovorili.
Dakle, već dulje vrijeme (možda dvije godine, otprilike) imam na unutrašnjoj strani kožice penisa tri tvorevine (ne znam kako ih opisati- mali plikovi, bradavice). Boje su kožice, vidljivi okom, no ne pretjerano, jednako udaljeni jedni od drugih. Ne prouzrokuju mi nikakve tegobe, ne bole na dodir niti išta slično. U strahu sam da se ne radi o kondilomima. Već sam upitao jednog dermatologa i on je rekao da smatra na pogled da se radi o žlijezdama no da one nakon vremena većinom ,,splasnu” same od sebe, dok kod mene to nije slučaj. Nikad nisam imao seksualni odnos, jedna osoba je imala kontakt s mojim spolovilom ručno, no to nije trajalo duže od nekoliko sekundi, kontakt je zaista bio minimalan. S obzirom na to da bih ubrzo trebao imati seksualni odnos, želim otkloniti sve nedoumice. Također, smjer urina mi često zna biti ,,disperzivan”, ići na više strana dok ne navučem kožicu. S prevlačenjem i vraćanjem nema problema, niti mi stvara bol. Održavam redovnu higijenu. Hvala!

25.5.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Vaše pitanje je u domeni dermatologije, budući da se radi o promjenama kože, i ne mogu protusloviti specijalisti dermatologije koji Vas je i pregledao.

Disperzivan mlaz urina, mokrite li kroz neprevučeni prepucij, je sasvim  normalna stvar, osobito ukoliko mlaz poprimi svoj normalni kalibar i smjer kad mokrite s prevučenim prepucijem.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika