Na lijevom bubregu imam hidronefrozu. Dvije operacije bile su neuspješne, ali brine me što sada osjećam probadanje i težinu u desnom bubregu.

Lijep pozdrav! Prije dvije godine, doktori su primjetili da na lijevom bubregu imam hidronefrozu. Urolog je dva puta pokušao operirat, ali nije uspjelo. Bubreg mi se trenutno nalazi u završnoj fazi hidronefrozu u kojem je većina zdravog tkiva oštećeno. Njega sam već odavno otpisao. Problem je u tome što unatrag godinu dana, ponekad, osjećam probadanja i težinu u desnom (preostali bubreg koji bi trebao biti zdrav) u bubregu kad hodam. Svaki put kad popijem tekućine i legnem na lijevu stranu, osjećam i čujem kako mi bubreg prerađuje tekućinu (urolizi tvrde da su to crijeva, ali ja osjetim da je to bubreg). Radio sam tri dinamčke scintigrafije, a samo od dvije imam nalaze. U prvom nalazu (19.7.2021) stoji: Desni bubreg je uredne veličine i oblika, prikazuje se uglavnom homogenom raspodjelom aktivnosti. Renogramska krivulja desnog bubrega pokazuje zakašnjenje sektornog maskimuma i lakše smetnje u eliminaciji aktivnost iz pijelokalicealnog sustava (na pojedinačnim scintigrafima se do kraja studije vidi zadržavanje aktivnost u pijelokalicealnom sustavu, osobito u pijelonu).
Drugi nalaz (17.12.2021.): Veličina i oblik uredni, blaže zakašnjenje sekretornog maksimuma i srednje teške smetnje u eliminaciji, primjenom diuretika isključene su mehaničke smetnje u eliminaciji.
U trećem nalazu uređenom prije tjedan dana, urolog mi je rekao da bubreg normalno izgleda i da nema nikakvih obstrukcija i kamenćića.
Kao što sam rekao, lijevi sam odavno otpisao i samo me zanima desni, plašim se da ću sa svojih 20 godina završiti na dijalizi.

26.9.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Ovdje treba vjerovati nalazima (koji su maksimalno objektivni) i urolozima.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika