Mezoterapija vlasišta

Vrlo je čest problem ispadanja kose u odrasloj dobi i time razlog dolaska dermatologu. Uzroci su mnogobrojni, a u žena su najčešće hormonske promjene, manjak željeza i postojanje upalnih žarišta.

Problem ispadanja kose

Vrlo je čest problem ispadanja kose u odrasloj dobi i time razlog dolaska dermatologu. Uzroci su mnogobrojni, a u žena su najčešće hormonske promjene, manjak željeza i postojanje upalnih žarišta. Također, hormoni imaju i važnu ulogu u ispadanju kose u muškaraca te je tome glavni krivac testosteron. U ispadanju kose čest je krivac i stres koji može biti akutan i trajati kratko ili kroničan i dugotrajan. Dugotrajan stres je učestaliji u danjašnejm društvu i izrazito loše djeluje na zdravlje opećnito pa i na zdravlje kose. Osim stresa, nepravilna prehrana uz nedostatak sna često djeluju združeno da kosa gubi svoju ljepotu, gustoću i sjaj. Uvijek se nastoji otkriti uzrok ispadanja i ciljano liječiti i time zaustaviti ispadanje kose i potaknuti rast nove kose.Vrlo čest problem je  suho vlasište koje svrbi  i neugodan osjećaj zatecanja ili peckanja vlasišta pa večina preparata za njegu kose i higijenu ne odgovara. U žena je uz to čest problem pogotovo u menopauzi da je kosa slabija, prorijeđena i bez sjaja.

Mezoterapija vlasišta

U svim navedenim situacijama izrazito pomaže metoda koja se naziva mezoterapija vlasišta kojom se sa sitnim ubodima iglom u kožu vlasišta unose dragocjene tvari. Mezoterapijom vlasišta nastoji se pomoći kod ispadanja kose uzrokovanih stresom, hormonskim promjenama. Također djeluje se na  smanjenje masnoće vlasišta, nastajanje prhuti i seboreje. Mezoterapija vlasišta je izrazito djelotvorna kod suhe, bezivotne i slabe kose, također se primjenjuje i kod prerane pojave sijede kose. Tretman mezoterapije može se raditi i u muškaraca i žena već prema indikaciji i onome što se želi postići.
Mezoterapija vlasišta primjenjuje se u očuvanju  zdravlja i ljepote  kose, a ne samo u slučajevima ispadanja kose. Mezoterapijom vlasišta nastoje se tretirati različiti problemi vlasišta a djelotvornom kombinacijom vitamina (vitamin B skupine), minerala (cink), aminokiselina (arginin, cistein, glicin, glutamin) intanzivno se djeluje na korijen dlake. Svi navedeni sastojci mezoterapijskog koktela djeluju intenzivno na korjen kose, pa vitamini snažno poticu mikrocirkulaciju korjena dlake kao i na stvaranje pigmenta, a aminokiseline su važne za stvaranje keratina dlake, a hijaluronska kiselina aplicirana u vlasište izrazito hidratizira i smanjuje suhoću i ljuskanje. Postupak nije bolan jer se primjenjuju vrlo tanke igle kojima se vlasište vrlo  sitno bode i time unosi preparat.
Mezoterapijom vlasišta nastoji se pomoći kod ispadanja kose uzrokovanih stresom i hormonskim promjenama. Također djeluje se na  smanjenje masnoće vlasišta, nastajanje prhuti i   seboreje. Mezoterapija vlasišta je izrazito djelotvorna kod suhe, bezivotne i slabe kose, također se primjenjuje i kod prerane pojave sijede kose.
Mezoterapija vlasišta sa svojim sastojcima smanjuje ispadanje kose i potiče rast nove kose, smanjuje suhoću i mašćenje vlasišta kao i nastajanje prhuti. Kombinacija vitamina i aminokiselina djeluje snžno na korijen kose te ona poboljšano raste. Tretman mezoterapije vlasišta radi se uobičajeno jednom do puta tjedno, a potrebno je do deset tretmana. Sam tretman se provodi najčešće u dva ciklusa tijekom godine. Nuspojave i komplikacije tretmana za sada nisu zabilježene, pa se ovaj ljekoviti tretman preporučuje svima sa problemom vlasišta i problemima ispadanja kose.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika