Alopecija i vađenje zuba – je li to povezano?

Poštovana,

pišem u ime svog dečka koji muku muči sa alopecijom (otpala mu je kosa sa lijeve stražnje strane te se i lagano širi. Nedavno je vadio zub (prije kojih 2 tjedna) koji je mogući uzročnik istog problema..imao je upalu istog, a da nije ni znao..isto tako dobio je prije 2 mjeseca neki losion za mazanje no nije to ništa pomoglo..primjetila sam da mu na području gdje mu je kosa otpala raste bijela mlada kosa (nismo sigurni je li to stvarno raste nova ili je to od opadanja) postoji li neko moguće rješenje oko poticanja rasta kose ponovo kroz neko vrijeme ili je problem uočen prekasno?

13.7.2023

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,
preporučila bih mu da se svakako obrati dermatologu radi pregleda jer je alopecija mogla biti uzrokovana zubom – no i ne mora biti tako.
Vrlo često je potrebna detaljna obrada kako bi se otkrio uzrok ispadanja kose pa se osim opsežne laboratorijske obrade ponekad mora raditi i nešto dodatno ovisno o stanju i simptomima koje pacijent ima. Postoje različiti pripravci koji se utrljavaju u žarište bez kose, no to mora odrediti dermatolog nakon pregleda.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika