Osip na licu u vidu sitnih pulpi/bubuljica

Poštovanje, unaprijed se nadam da ćete mi uspjeti pomoći sa ovim. Već nekoliko mjeseci imam ovaj problem sa pojavom sitnih bubuljica po T zoni. Radi se o mješovitom ka masnom tipu kože, ali unatoč tome nikada ranije nisam imala pretjerano velikih problema sa licem kao sada. Sve više sam ubjeđena da je neka hormonalna promjena, nego da su preparati za njegu koje koristim. Iako, u nadi da mi možete pomoći, kontaktiram vas da mi ukažete možda na neki NEIZOSTAVAN korak za sprečavanje ove pojave ili ako postoji preparat koji mi može riješiti ovo stanje, da mi ga preporučite jer nisam toliko upućena u valjanost ‘apotekarnih’ sredstava za njegu lica. Nadam se da mi možete dati savjet, a da to nije samo posjeta dermatologu.
Hvala Vam najljepša u svakom slučaju i cijenim svaki savjet koji mi uputite. Lijep pozdrav!

10.8.2020

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

pokušajte tijekom ljeta problem sa kožom ublažiti tako da na prištiće mažete dermokozmetičke proizvode za akne (npr. Keraknyl pp).Tijekom jeseni i zime mogu se raditi i blaži med. pilinzi u dermatološkim ordinacijama.
Ne znam kako čistite lice – svakako ujutro i navečer očistite s gelom, a možete primjenjivati i konjac spužvicu. Ovako bez pregleda teško je zaključiti da li Vam je potrebna neka daljnja obrada ili ne.
Lp

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika