Tvrdi prištevi koji svrbe

Poštovani!
Već mjesec i pol dana mi izbijaju tvrdi prištevi po cijelome tijelu koji svrbe. Kada ih češem, zacrvene se jako i nastane mala krastica na vrhu. U početku su izbijali svakih dva tri dana, a u zadnje vrijeme gotovo svaki dan neki novi. Izbijaju posvuda po tijelu: ruke, noge, trbuh, leđa…. jedino ne po licu, vratu i dekolteu.
Koji bi mogao biti uzrok? I koje pretrage bih trebala napraviti osim vađenja krvi?
Dermatologica mi je uzimala bris jednog prišta na svrab (scabies) ali nije ništa pronašla. Rekla je da kada mi izbije prištić mažem losionom Elocom.
No, mislim da to nije rješenje jer se treba znati uzrok tome.

Hvala

Lp,

8.6.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

slažem se sa vama da je potrebno pronaći uzrok Vašeg  kožnog problema. Osim  laboratorijske obrade ko dupornih kožnih dermatitisa se radi i biopsija kože, različita alergološka testiranja, ako je  potrebno i ultrazvuk trbuha ili drugih organa.

Teško mi je bez pregleda reći koja Vam je obrada potrebna, ali je vrlo važno da učiniti šećer u krvi i isključite  šećernu bolest.

Ako osip ne prolazi javite se svojoj dermatologici radi kontrolog pregleda i ona će odrediti svu daljnju obradu i svakako će Vam promijeniti terapiju jer Vam   Elocom ne pomaže.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika