Već tri godine imam problema sa potkožnim bijelim komedonima po cijelom licu. Kako ih ukloniti u potpunosti?

Poštovani!
Već oko tri godine imam problema sa podkožnim bijelim komedonima po cijelom licu. Bila sam na ginekološkom pregledu pošto mi je rečeno da je možda do jajnika i hormona,no nalaz je posve uredu,na tom području nema problema kao i što se tiče hormona za štitnjaču. Redovito održavam i pazim na higijenu lica te nakon dolaska kući odmah skinem šminku. Od dekorativne kozmetike koristim tekući i kruti puder,koristim nekomedogenu kozmetiku.
Što se tiče kozmetike za njegu lica koristila sam kozmetiku za problematično lice: Eucerin, La Roche Posay, a sada koristim Rilastil. Stalno mjenjam jastučnicu,pazim da i ne pretjerujem sa kozmetikom(maske za lice,ulja,serumi). Možda je problem u prehrani odsnosno pojedinim namirnicama. Biti ću Vam zahvalna ako podijelite svoje mišljenje. Lp,hvala

1.6.2023

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,
komedoni mogu zaista biti uporni i najčešće se javljaju na koži koja je masnija. Vidim da koristite zaista kvalitetnu dermokozmetiku, a što se tiče prehrambenih namirnica poneka istraživanja navode i preporučuju da se ne pije kravlje mlijeko i ne jede svaki dan piletina (već raznovrsno meso). Izbjegavajte peciva i bijeli šećer.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika