Venski ulkus

Poštovana,

otac mog supruga je dijalizni bolesnik i već 6 godina radi pektoralnu dijalizu 4 puta dnevno. Prije dvije godine imao je velike vodene plikove u predjelu gornjeg dijela stopala, gležnja i potkoljenice. Plikovi bi se otvarali sami od sebe, liječnik je dijagnosticirao alergiju i nakon dvomjesećnog čiščenja i previjanja kući to se povuklo, mada je koža ostala malo tamnije boje na dijelovima gdje su bili plikovi.

Prije četiri mjeseca ponovo je osjetio bolove u istoj nozi i nakon nespretnog udarca u potkoljenicu otvorila se rana, koja je krvarila, zatim je curila nekakva alzava tekućina i uz sve napore nije zrastala. uz tu ranu otvorijl su se još nekoliko, manjih većih, koje krvare, šire se, na nekima se i stvori krasta ali se ponovo otvori. Uz sve to trpi jake bolove i gotovo se ne može osloniti na nogu.

Hospitalizirali smo ga na deset dana, ali je pušten kući u nešto ne baš boljem stanju, uz preporuku da se rane redovno čiste i previjaju, proteinsku djetu i to je to. Pošto i dalje trpi jake bolove i to već predugo traje što možete preporučiti. On živi u Tuzli i tamo je bio liječen, ja imam otpusno pismo i slike noge koje mogu poslati, naravno uz vaše odobrenje.

Ako procijenite da je to nešto što Vi možete na bilo koji način riješiti, ublažiti ubrzati proces…bilo što..nama nije problem dovesti ga u polikliniku na pregled i tretman.

Unaprijed zahvaljujem i srdačno pozdravljam.
Zvjezdana

8.6.2016

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

oprostite što Vam tek sada odgovaram. Nadam se da je ocu Vašeg supruga bolje. Možete mi poslati slike i otpusno pismo kako bih detaljnije pogledala o čemu se radi, te predložila neke terapijske mogućnosti. 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika