Bol u koljenu nakon trudnoće

Lijep pozdrav. Imam problem sa desnom nogom od trudnoće. Naime u 8-9 mjesecu trudnoće mi se javlja lagana bol na pregibu iza koljena kod dužeg stajanja. Kada sam rodila to se smirilo i sada unatrag par dana 4 mjeseca iza poroda bol se opet javlja. Noga nije natečena, boli me ponekad na jači pritisak na tom mjestu ali bude lakše nakon istezanja. Imam osjećaj da tu više osjećam tetive na dodir nego na lijevoj nozi (ali to je samo moj osjećaj i ne znači da je tako).
Bol je lagana, dolazi i odlazi, nekad i u mirovanju, ponekad bude kao bol kao grč u listu pa se širi na prednji dio noge. Bol bi od 1-5 ocijenila sa 2 ali svejedno me iritira. Što može biti i što preporučate?
Naime također sam počela opet sa vježbanjem (čučnjevi i sl) pa ne znam jel povezano sa tim. Da napomenem da se prije vježbe nisam zagrijavala ni istezala. Uzimam magnezij. Unaprijed zahvaljujem.

1.6.2023

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana, zahvaljujem na vašem pitanju.

Preporučam terapiju nekim od lokalnih gelova za bol, 3 x dnevno do 10 dana i smanjiti intenzitet vježbi tj. opterećenja na koljena. No svakako nastavite vježbati. Ukoliko ne bude bolje preporučam, UZV pregled tog djela koljena.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika