Bol u području rebara – koja terapija bi pomogla?

Dobar dan,unazad 6-7 meseci imam bol u torokalnom djelu kraljeznice tacno jedna tacka na desnoj stani i desnom gorljem djelu ispod rebra,povremeno i trne u rebru,koje mi onemogucavaju normalno funkcionisanje a i dosta vremena sam proveo na bolovanju.Jer cim bolovi postanu jaci da bi se smirili moram leći,tablete za bolove nemaju prevelik uticaj.Odradio sam nekoliko pregleda neurologa,Ultra zvuk abdomena,jetre zuci sve okej,krvne analize i urin okej.Poslat sam prvo na magnetnu lumbalnog djela kraljeznice,ustanovljena manja protruzija diskova i degenerativne promene,uspesno odradjena fizikalna terapija,mada bolove u lumbalnom djelu retko da sam imao.Pre 15 dana uradjena magnetska torokalne kraljeznice,nema nekih odstupanja pocetak degenerativnih promena.Dijagnoza interkostalna neuralgija.Terapija ljek Pregabalin 14 dana.Pijem ga nekih 5-6 dana ali nema nekog poboljsanja.Zanima me koja terapija bi pomogla?

1.6.2023

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovani, zahvaljujem na vašem pitanju.

Niste napisali imate li kakav ispad osjeta u području gdje imate bol, dakle da manje ili više ili drugačije osjećate u odnosu na isto mjesto na suprotnoj strani.

Pregabalin ne bi preporučio. Smanjite ga i izbacite. Ukoliko se radi o neuropatskoj boli prvi izbor bi bio amitryptilin ili duloxetin.

No iz vaših nalaza nisam iščitao je li se radi o neuropatskoj boli ili ne.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika