Unazad nekoliko tjedana pojavilo se trnjenje po tijelu. Molim Vas za savjet i mišljenje

Poštovanje !
Muškarac sam 37 godina starosti.Unazad više od tri tjedna pojavili su mi se čudni simptomi sa trnjenjem (parestezija) po tijelu. Iznenada mi je počelo trnuti desno stopalo te nožni prsti što je bilo popraćeno laganim osjetom slabosti mišića potkoljenice.To je trajalo cca tjedan dana i polako prestalo. Ubrzo su mi se trnci (mravljinjanje) javili u oba dvije šake te prstima ruku i nakon toga u desnom stopalu. Intenzitet , mjesta i vrsta trnjenja se tokom dana mijenja.Mnogo puta tokom dana osjećam bockanje (kao iglom) u prstima , peti i raznim dijelovima tijela pa čak i po prsima , leđima , licu… Par puta mi se javila i svrbež pomješana sa osjećajem pečenja po bočnom dijelu stopala.Pokušao sam kao dodatak prehrani uvesti B-kompleks tablete i šumeći magnezij ali promjenu na bolje ne osjećam.
Nemam značajne bolove u kralježnici kao ni glavobolje. Od kronične terapije uzimam Emanera 20mg navečer zbog gastritisa i Chollib 145/40mg također navečer zbog lipemije.
Molio bih Vas za savjet i mišljenje.

Lp,

17.10.2022

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovani, zahvaljujem na vašem pitanju.

Svako biste trebali napraviti krvne petrage (SR), CRP, B12, Folat, Homocystein, TSH, te testove za Boreliu. I nakon toga pregled neurologa. Ukoliko simptomi traju vjerujem da je dobro napraviti i MR pretrage mozga i kralježnične moždine s kontrastom.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika