Imala sam zaštićeni spolni odnos, a sada imam vrtoglavice i grčeve u trbuhu. Jesam li možda trudna?

Pozdrav,prije 18 dana imala sam zaštićeni spolni odnos, ali taj dan mi je bila i ovulacija slučajno se dogpdilo isti dan a ja nisam obratila paznju na to. Zadnja menstruacija bila je 16.12. trenutno mi menstruacija kasni 4 dana pa me zanima kolika je mogućnost za trudnocom jer imam grceve u donjem dijelu i onesvijestila sam se 3 puta usput imam problema sa štitnjacom.S hitne su me uputili obiteljskom lijecniku na vađenje krvi da se utvrdi trudnoca. Maloljetna sam, a roditelji mi to ne bi prihvatili pa ne znam sto dalje
Hvala unaprijed

31.1.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

svakako morate napraviti test na trudnoću. Ako ste imali zaštićeni odnos postoji velika šansa da je test na trudnoću negativan.

Ukoliko bude pozitivan morate biti pametni i razboriti. Trudnoća u Vašim godinama je zbilja neugodna situacija, ali nije kraj svijeta! Lijepo porazgovarajte se roditeljima, oni su Vam najveći prijatelji. Nikad ne znate kako će oni zaista reagirati. Sigurno će u početku biti iznenađeni, no kao osobe koje Vas najviše vole, sigurno budu iznašli najbolje riješenje za vašu situaciju. Nemojte ništa poduzimati bez roditeljskog znanja, jer posljedice za Vaš  život i buduću reprodukciju mogu biti nesagledive.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika