Imam opsesivni strah od trudnoće te i dalje umišljam da sam trudna iako nisam imala spolne odnose. Možete li mi dati koju riječ utjehe?

Postovani, dobar dan. Ja imam opsesivni strah od trudnoce. Krajem januara sam imala poslednji odnos, od tada uradila sam dva kucna testa i jedan test iz krvi, svi su bili negativni. Pa ipak ja i dalje umisljam da sam trudna, stomak mi iz nekog razloga raste, imam utisak cak i od vazduha, konstantno osecam grceve, nekakvo premetanje, sutiranje u stomaku. Menstruaciju nemam zbog kontraceptiva koji koristim. Inace borim se i sa anksioznoscu godinama. Molim vas da mi date koju rec utehe. Hvala unapred, Marina

27.6.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

definitivno niste trudni pošto su kučni testovi i test iz krvi negativan. Zadnji odnos je bio krajem mjeseca siječnja i sada bi trebali biti trudni oko 22 tj, to je preko pola trudnoće.Te simptome koje navodite su vjerojatno probavni problemi i smetnje. Nemojte se bojati trudnoće. To je najljepša stvar koja se ženi može desiti. Često kažem svojim pacijeticama, ohrabrite se, krenite u tu divnu avanturu i upoznati ćete ljubav svog života. Ljubav majke prema djetetu su najsnažniji osjećaji u ljudskom rodu. To je divna nesebična ljubav koja se semo daje, a ništa ne traži za uzvrat. Nemojte se bojati ljubavi. Opustite se i uživajte u životu.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika