Imam vrlo obilno krvarenje. Što napraviti?

Poštovani,
Imala sam dugo krvarenje koje je trajalo više od mjesec dana. Doktor mi je dao primolut nor, kojim je ono zaustavljeno. Nakon toga sam dobila menstruaciju koja je trajala 5 dana, ali dosta bolnija nego inače. Inače imam poprilično redovne menstruacije.
Doktor je konstatovao infekciju koja je liječena tabletama. Lijevi jajnik je bio dosta uvećan na ultrazvuku i bolan. Sada sam trebala dobiti sledeću menstruaciju, koja kasni 5 dana. Još uvijek imam bol u jajniku, koji ponekad postane dosta jak, a sada i uz bolove u donjem dijelu stomaka kao prilikom menstruacije, koja se ne pojavljuje. Zadnjih par dana imam bijeli a ponekad svijetlo žuti iscjedak.
Papa test uredan.
Zanima me šta sledeće uraditi, da li čekati pojavu menstruacije ili odmah reagovati jer su bolovi veoma česti i nerijetko jako intenzivni.
Unaprijed hvala

24.2.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

očekivno je obilnije krvarenje nakon terapije. Premenstrualni bolovi ponekad mogu biti dosta intenzivni, osim konstannog bola i probadajućih bolova, pacijentice mogu imati i proljev. Ponekad su bolovi toliko izraženi da se zove hitna služba zbog sumnje na akutno zbivanje u abdomenu. No, kod takvih situacije mora se biti jako oprezan i ništa ne bagatelizirati, odnosno zanemarivati znakove i signale tijela. Bilo bi dobro obaviti kontrolni pregled i ultrazvuk nakon terapije antibioticima. Nemojte zaboraviti napraviti test na trudnoću. Nakon kontrole će ginekolog dobiti uvid o stanju nakon terapije. Ukoliko imate jake bolove javite se hitno na pregled.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika