Je li moguće da je ginekolog predvidio ovulaciju?

Dobar dan, danas mi je 16dan ciklusa. Bila sam danas na pregledu nakon biokemijske t. i ginekolog mi je rekao kako se ovulacija ovaj ciklus vec desila. Pratim i bazalnu temperaturu vec nekoliko mjeseci i lh, ali temperatura nije porasla niti sam uhvatila LH pik.
Tako je bilo vec ciklus prije 2 ciklusa i tada su mi LH i temperatura porasli tek nakon 5dana od pregleda. Je li moguce da ginekolog vidi da je ovulacija prosla a nije ili da je bila ovulacija ali bez LH i porasta temperature ?! Zaista sam zbunjena.
Hvala.

30.3.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

ako ste se držali uputa (ovisno koliko Vam ciklus traje) LH trakice bi pokazale porast LH hormona, odnosno ovulaciju. Ako su trakice dale negativan rezultat onda ovulacije u tom periodu nije bilo. Možda je ovulacija bila poslije 15 dana ciklusa, odnosno možda se desila nešto kasnije, pa je niste detektirali. Potrebno je uzeti dva paketa i više dana oko moguće ovulacije testirati urin. Najbolje je paralelno raditi folikulometriju i LH trakice, bar u jednom ili dva ciklusa, dok se ne stekne izvjesna orijentiranost.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika