Jesam li trudna?

Poštovani,
Imala sam menstruaciju 13.8. do 17.8.
Nakon toga sam imala odnose 21.8. i 05.09. nakon toga sam dobila kraću menstruaciju 08.09. do 11.09. uradila sam 21.09. i 30.09. Betu HCG i pokazalo je <0,10 miu/ml. Nakon toga sam brinula i dalje i 05.10. juče sam otišla kod ginekologa na UZ i pregled, ona je rekla da nema trudnoće, pregledala me sa punom bešikom preko donjeg dela stomaka i rekla da se na UZ vidi da uskoro treba da ponovo dobijem, mene zanima u slučaju da je došlo 05.09. do trudnoće da li bi se videlo na UZ?
Na nalazu koji sam dobila od ginekologa piše da UZV: UTERUS Ap- 38mm, endometrij pravilan 8 mm, na levom jajniku manja anehogema cista 23×21 mm, desni jajnik 32×22mm, duglas prazan. Da li sad mogu trudnoću da isključim? Jako se brinem da neću dobiti jer već par dana imam grčeve i bol u stomaku. Da li ginekolog može da utvrdi UZ da li ću dobiti uskoro?
Srdačan pozdrav i hvala!

12.10.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić, dr.med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Menstruacija iza spolnog odnosa isključuje trudnoću, u trudnoći nema menstruacije. Prema navedenome, nije bilo medicinske indikacije za određivanje betaHCG-a u Vas. No, ovu ste pretragu samoinicijativno učinili, a nalaz je samo potvrdio naprijed rečeno. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika