Jesam li trudna?

Sumnja na trudnocu.
Postovani,pijem Lindinete30 10g. Zaboravila sam popit jednu. Zadnju sam popila 10og a odnos je bio11. 14og sam dobila umjesto krvarenja smedji iscjedak i malo krvi u trajanju 3 dana.
Napravila sam digitalni test 27. I 29.(19 dana nakon) Oba su negativna.
Molim da mi kazete da je trudnoca iskljucena. Panicarim

12.12.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana

ne znam jesam li dobro razumijla da ste propustili uzeti tabletu u trećem tjednu uzimanja? Tada je potrebno uzeti propuštenu tabletu čim se sjetite (čak i ako to znači uzimanje dvije tablete istovremeno) te nakon toga nastavite uzimanje tableta u uobičajeno vrijeme. S uzimanjem tableta iz sljedećeg pakiranja započnite odmah nakon što potrošite prethodno, tj. ne radite stanku između pakiranja.
Možda nećete imati krvarenje dok ne potrošite drugo pakiranje, ali mogu se pojaviti točkasta ili probojna krvarenja u dane uzimanja tableta. Može se izabrati opcija
prekida s uzimanjem tableta iz trenutnog pakiranja te uzeti stanku od 7 dana  (uključujući i dane kada ste propustili tabletu) te nakon toga nastavite s uzimanjem tableta iz novog pakiranja. Nemojte paničariti već ubuduće pročitajte upute proizvođača i za takve situacije morate biti spremni.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika