Menstruacija mi kasni, test na trudnoću je negativan, ali osjećam bolove u donjem dijelu trbuha i leđa, imam glavobolje i mučnine. Je li trudnoća ili je nešto drugo u pitanju?

Poštovani, trenutno sam na otoku i nisam u mogućnosti posjetiti liječnika pa bih vam postavila pitanje. Naime, imala sam nezaštićeni spolni odnos 23.7., nije došlo do ejakulacije (valjda), a mjesečnica mi je stigla u redovno vrijeme 14.8. Ono što me brine je to da mi sada kasni dva dana, a u zadnja dva tjedna osjećam bolove u donjem dijelu trbuha, u donjem dijelu leđa, mučnine, glavobolje i učestalo mokrenje. Napravila sam test na trudnoću 12.9. i onda sam ga ponovila 15.9. ujutro oba su negativna. Mogu li isključiti mogućnost trudnoće i može li nešto drugo biti u pitanju? Hvala vam unaprijed i lijep pozdrav.

22.9.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

ukoliko je test na trudnoću negativan uzrok kašnjenja menstruacije može biti mnogostruk. Učestalo mokrenje, bolovi u donjem djelu trbuha i leđa mogu biti znak uroinfekcije. Takvi simptomi se javljaju isto u sklopu PMS-a.

Ukoliko u međuvremenu niste dobili menstruaciju, a navedeni simptomi su i dalje prisutni morate se javiti nadležnom liječniku. Svaki otok ima ambulantu u kojoj ordinira liječnik određene dane u tjednu.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika