Miom u formiranju – molim Vas objašnjenje

Od Decembar imam bolove u donjem delu stomaka sa desne strane uz učestalo mokrenje. I bol u karlici takodje na desnoj strani. Imam 26 godina i nisam nikada imala odnose. Kod ginekologa sam išla i radila sam pregled rektalno i ultrazvukom. Na nalazu piše palp fiv nalaz uredan.
Uz uterus afv normalne veličine i građe Endomentrijum 6mm desni jajnik 26x16mm lijevi jajnik 25x16mm Douglasi prazan ali takodje piše miom u formiranju u zadebljanom zidu uterusa.
Inače imam bolne menstruacije nekada svih 5 dana i nekako je puna sekreta i razvlači se. Molim vas da li imam razloga za brigu jer doktor mi je rekao da to sto me boli nije zbog ginekološki problema.

7.7.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

ginekolog Vas je pregledao isključio mogućnost patologije u genitalnom sustavu. Miomi pogotovo mali i u formiranju ne prave naročite probleme u smislu bolova. Ovisno o položaju u maternici, mogu uzrokovati obilnija krvarenja ako su u bliskom kontaktu sa sluznicom maternice. No Vaš nalaz govori u prilog smještaja mioma u zidu maternice. Potrebno se nadležnom liječniku da vas uputi u daljnju obradu zbog bolova u trbuhu. Potrebno je napraviti kompletnu krvnu sliku, urin sa sedimentom, stolicu biokemijski i parazitološki, CRP, UZV abdomena, pregled gastroenterologa i fizijatra.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika