Suprug i ja smo počeli raditi na bebi, je li moguće da nam ne ide ako se meni poremetio ciklus?

Dobar dan moje poštovanje!
Imam 21 godinu ,moj suprug 22 .
Počeli smo raditi na bebi prošle godine 17og Decembra ,znaci sledeci mjesec godina dana.Imamo odnose redovno.
Kod ginekologa sam zadnji put bila prije godinu dana ,i bilo je sve u redu.
Da li se u tih godinu dana moglo nesto promijeniti da ne mogu imati djecu ili slično? Unazad 3 mjeseca mi se sve nesto poremetilo,imam cikluse po 13 dana (6/7 dana smedji iscjedak) pa se kasnije pretvori u menstruaciju.To me malo plaši..
Probadanje u jajniku ,žgaravica ujutro ,blaga mučnina ,gadjenje na jaja ..
I kada imamo odnose nekad mi bude fini nekad ne osjećam nista pa jel moze biti da je do tog? Bebu stvarno jako želimo ako imate neki savjet da mi pomognete ,jer sam trenutno u Austriji pa mogu tek pocetkom januara kod ginekologa.
Hvala unaprijed! Zivi bili

6.12.2022

Odgovara

---

Poštovanja,

mladi ste bračni par. Jako lijepo! Imate redovite nezaštićene odnose već godinu dana. Bili ste prije godinu dana na pregledu što znači da su ginekološki pregled, ultrazvuk i PAPA test bili uredni. To je jako dobro. S obzirom na to da imate mali poremećaj ciklusa, vjerojatno hormonskog uzroka, trebalo bi napraviti hormonski status od 3-5 danaciklsa, a progesteron 21 dan ciklusa. Također bi trebali 11,13 i 15 dan ciklusa napraviti folikulometriju. To je kratki ultrazvučni pregled gdje se gleda da li folikuli u jajnicima rastu, sazrijevaju i ovuliraju. Suprug treba napraviti spermiogram i ejakulat bakteriološki. Slijedi provjera prohodnosti jajovoda itd. To je samo početak pretraga koje možda neće biti potrebne. Ali za sada dok ste u Australiji kupite u ljekarni LH trakice za ovulaciju. Koristite ih po uputi i nadam se da budete pogodili ovulaciju. Ako Vam ti simptomi sa mučninom potraju, a u međuvremenu niste ostali trudni javite se liječniku.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika