Zanima me jeli iscjedak možda naznaka trudnoće?

Zadnji spolni nezaštićen odnos sam imala 9.5, menstruaciju trebam dobiti 26.5, prije dan-dva mi se pojavio kremasti bijeli iscjedak s kojim se prije nisam susretala, nema neugodan miris niti imam naznake nekakve upale ili infekcije dolje, zanima me jeli iscjedak možda naznaka trudnoće ili nekakve upale koja se još nije manifestirala?

20.5.2022

Odgovara

---

Poštovana,

ne navodite koliko imate godina i koliko traju ciklusi.Takve informacije  su jako bitne. Zaključujem da se imali odnos osamnaesti dan prije menstruacje.Dali ste ostali trudni i dali je to krvaarenje  implantacjsko krvarenje ? Što je implantacijsko krvarenje? To je krvarenje koje dolazi 6-10 dana nakon oplodnje, kada se oplođena  jajna stanica ukopava(usađuje) u maternicu. To je krvarenje koje se može javiti u vrijeme očekivane menstruacije, (u narodu se takvo krvarenje zove “lažna menstruacija”), nešto je oskudnije od prave menstruacije a zapravo je rani simptom trudnoće.Krvarenje može biti kao sukrvica, svježa krv pa sve do čokoladnog  i ismeđeg iscjedka. Tada se često javljaju grčevi. Znači ,ako imate implantacjsko krvarenje upitanjuje trudnoća i potrebno je napraviti test na trudnoću.Ukoliko niste trudni možda je u pitanju mali hormonski disbalans i oskudno krvarenje prije menstruacije. Za upalu morate posjetiti ginekologa  da se odredi o terapiji.

 

Što je implantacijsko krvarenje? To je krvarenje koje dolazi 6-10 dana nakon oplodnje, kada se oplođena  jajna stanica ukopava(usađuje) u maternicu. To je krvarenje koje se može javiti u vrijeme očekivane menstruacije, (u narodu se takvo krvarenje zove “lažna menstruacija”), nešto je oskudnije od prave menstruacije a zapravo je rani simptom trudnoće.Krvarenje može biti kao sukrvica, svježa krv pa sve do čokoladnog  i ismeđeg iscjedka. Tada se često javljaju grčevi. Znači ,ako imate implantacjsko krvarenje upitanjuje trudnoća i potrebno je napraviti test na trudnoću.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika