Zašto bi mi mogla kasniti menstruacija?

Od 2. mjeseca osjetim probleme s jajnicima, jaki bolovi, grčevi i probadanje, nakon čega su uslijedile 2 obilne i bolne menstruacije koje su trajale po 10-ak dana. Prije toga uvijek su bile redovne i normalne. Prošli mjesec mi je menstruacija izostala iako sam imala sve simptome da dolazi. Kako u tim situacijama uvijek prvo pomislimo na trudnoću napravila sam kućni test kada mi je kasnila 15 dana i test je bio negativan. Ponovila sam test kada je kasnila 22 dana također je bio negativan, nakon čega sam napravila i treći koji je isto tako pokazao negativan rezultat.
Kako svi mi volimo googla-ti i istraživati pročitala sam da ipak postoji mogućnost trudnoće iako je test negativan dok sam s druge strane skeptična oko toga da bi sva 3 testa bila neispravna i pokazala netočan rezultat.
Nikada nisam bila na ginekološkom pregledu te sam se javila svojoj doktorici opće prakse za vađenje krvi jer sam mislila da se tim putem može očitati razina beta hcg-a, rekla mi je da to nije moguće i da se obratim ginekologu.
Dok čekam termin kod istog i dok mi je upitnik iznad glave da li je stvarno moguća trudnoća iako su 3 testa negativna ili je u pitanju ipak nešto drugo zanima me Vaše stručno mišljenje.

23.6.2022

Odgovara

---

Poštovana,

medicina je puna iznenađenja što svjedočimo svakodnevno u praksi.Dobro je da ste napravili testove na trudnoću. Ukoliko govorimo o redovitom ciklusu  već na datum iščekivane menstruacije ( pod uvjetom da ste u tom ciklusu imali ovulaciju i odnos te  ostali trudni), urinski test bi trebao biti pozitivan  a pogotovo ostali testovi. Ako  ubuduće budete bili u nedoumici, (uvijek postoje privatni laboratoriji koji posluju samostalno ili u sklopu privatnih poliklinika ) otiđite privatno i napravite Bhcg iz krvi te riješite svoju nedoumicu. U vašem slučaju postoji jedna  mala mogučnost da ste  tek ovulirali u dugom ciklusu?Uzroci izostanka menstruacije su brojni, ako je Bhcg negativan i sključimo trudnoću, poslije pregleda i ultrazvuka  razlog će postati  poznat.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika