Febrilno stanje i gubitak svijesti

Poštovani/na,

molim Vas za pomoć.

Imam 34.godine i uvijek sam bila dobrog opceg zdravlja.
No, u vrijeme neposredno pred menstruaciju, kada imam povisenu temperaturu ili u trudnoci sam imala ucestale “preskoke” srca. Nisam se previse plasila jer osim tih nekoliko neugodnih preskoka zapravo nisam imala nikakvih problema. Sve do prije 3 dana. Djeca su mi bila prehladjena, suprug takodjer. Temperaturu su imali jedan dan. Test na Covid je bio negativan. Ja sam nekoliko dana kasnije imala iste simptome. Temperaturu do 39 jednu vecer. Ono sto me prestravilo je to sto sam iduci cijeli dan imala konstantne preskoke, izgubila svijest i nakon toga otisla na hitnu pomoc. Tamo sam takoder izgubila svijest 1x. Nakon obrade u kojoj su mi napravili ekg, vadili krv. Otpustili su me kuci sa preporukom obrade kardiologa amulantno, eventualno endokrinologa, i vadjenje hormona stitnjace..
Krvna slika je uredna, ovo su nalazi čini mi se srčanih markera :
eGFR CKD 117 (mL/min, 1,73m2)
CI 102 (mmol/L)
tNt 4 (ng/L)
NTproBNP 21 (ng/L)

Od ostalih pretraga poput ultrazvuka srca i sl nisam radila.

Moja prijateljica koja je medicinska sestra na kardiologiji misli da imam miokarditis i da su me ofrlje pogledali. Jer ga je ona imala sa vrlo slicnim simptomima..
Ja osobno vjerujem lijecniku koji me otpustio doma i rekao da mogu sve pomalo ambulantno rijesiti, pregled kardiologa i endokrinologa eventualno..

No, kao sto to obicno biva kada cujete komentare o bolesti o kojoj ne znate nista i koju vjerovatno niti nemam ja sam otisla pravac na internet i apsolutno si pogorsala vec zabrinuto stanje. Za tjedan dana idem na skijanje i ne znam smijem li.

Ona me napada i kaze da potrazim drugo misljenje i da niposto ne idem na skijanje jer mi moze stati srce.

Ja se trenutmo osjecam dobro osim sto sam jos iscrpljena..

Ispricavam se na dugom tekstu i mozda za svoje polu panicno pitanje,

Srdačan pozdrav

31.1.2023

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Navedeni laboratorijski nalazi su uredni. Niste naveli što su napisali za EKG nalaz. Pretpostavljam da je bio uredan, te da nisu našli srčanih aritmija.

Da su liječnici u hitnoj službi posumnjali na miokarditis, to bi vam sigurno  rekli i zadržali bi vas u bolnici. Savjetujem da učinite UZV srca, holter srca, hormone štitnjače, te da se s tim nalazima javite kardiologu.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika