Kratkotrajan i neugodan osjećaj u sredini prsa

Dobra večer, imam 21 godinu i hashimoto tireoiditis od 7. mjeseca 2020., s izrazito visokim antitijelima. Tlak mi je uredan, ali od početka 2020. imam visoke otkucaje srca 90-100. U 7 mjesecu sam bila i na hitnoj te su mi radili ECG i sve je bilo uredno. Tjedan dana nakon toga mi se prvi put pojavio neugodan osjećaj u području srca na sredini prsa kao da mi je srce izbacilo puno krvi pod jakim pritiskom, osjećaj je kratkotrajan ali izrazito neugodan i pojavi se nekontrolirani kratkotrajni osjećaj straha te prođe odmah. Zadnjih par dana taj osjećaj mi se javljao i više puta u danu te mi treba savjet. Također pijem hormonalnu terapiju od 9.mjeseca 2020. a zadnjih par dana betaserc jer mi hashimoto uzrokuje vrtoglavice, uzimam i suplemente za dizanje imuniteta (vit D+K2, vit. C, neurobion, magnezij, cink). lp

20.1.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,
Ukoliko je funkcija štitnjače uredna, tegobe koje opisujete nisu povezane s Hashimotovom bolešću.
Hormonalna terapija (ukoliko se radi o spolnim hormonima) može u nekim slučajevima uzrokovati različite tegobe, pa i poremećaje srčanog ritma.
Stoga porazgovarajte sa svojim ginekologom da li su vaše tegobe povezane s uzimanjem hormona. Ukoliko tegobe u predjelu srca potraju, javite se kardiologu kako bi pregledom ustanovio da li je
potrebna daljnja dijagnostička obrada.
Također je upitno uzimanje Betaserca, osobito kod mlade osobe. Treba ustanoviti točan uzrok vaših vrtoglavica (da li ste bili kod neurologa ?), te liječiti uzrok.
Uzimate previše suplemenata za što ne vidim indikaciju, osim ukoliko postoji deficit nekih od vitamina i minerala u organizmu (to treba odrediti laboratorijskom obradom).
O svemu trebate razgovarati sa svojim liječnikom.
Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika